Våga som kvinna prova homeopatiska läkemedel

Att vara kvinna är inte alltid helt lätt. Till skillnad från män har kvinnor till exempel mycket större hormonella svängningar i kroppen, något som kan ge obehag och minska livskvaliteten. Ibland kan dock inte den traditionella läkarvården hjälpa mot dessa besvär. Då kan det vara en god idé att våga prova homeopatiska läkemedel.

Hälsokost och homeopatiska läkemedelHomeopatiska läkemedel är det som vi i dagligt tal kallar naturläkemedel. Från början skapades den så kallad homeopatin av den tyska läkaren Samuel Hahnemann som ville ta fram ett nytt medicinsystem. Vill du veta mer om dessa läkemedel så läs mer här för att bilda dig en egen uppfattning.

Vanligare i andra länder

I andra länder, till exempel i Tyskland är homeopatiska läkemedel vanligare än i Sverige. Så här skriver Caroline Salzinger om fenomenet i Tyskland:

”I landet som gärna ser sig som förnuftets, vetenskapens och effektivitetens boning, har ungefär halva befolkningen provat homeopatisk medicin och en fjärdedel är övertygade användare.”

Att så många människor använder dessa läkemedel borde tyda på att de faktiskt kan ha effekt. Tycker du att det känns otäckt att prova är det viktigt att veta att vi i Sverige har hårda regleringar kring dessa typer av tillskott. Det är dock viktigt att alltid kontrollera med din läkare att naturmedlen inte krockar med eventuell befintlig medicinering. Även gravida och ammande kvinnor bör vara försiktiga och rådgöra med läkare.

Detta kan homeopatiska läkemedel hjälpa dig med

Det finns många åkommor där homeopatiska läkemedel kan vara till hjälp för dig som är kvinna. Till exempel upplever många lindring vid PMS-besvär som annars är en plåga i vardagen. Denna typ av läkemedel kan även hjälpa vid besvär vid klimakteriet eller depression.