Därför bör du åka på en staycation

De flesta kopplar ihop hotell med semester och avslappning. Vissa bor endast på hotell vid speciella tillfällen medan andra reser oftare. Behöver du en paus i vardagen kan en hotellnatt hjälpa. Du behöver inte ens lämna din hemstad för att få en efterlängtad paus från vardagen.

Det finns många fördelar med att ha en staycation på ett hotell. När du bor på ett hotell kan du oftast njuta av avslappnade aktiviteter som massage och hotellfrukost. Det blir en välförtjänt paus i livet där du kan ladda upp batterierna. En staycation är även perfekt att åka på när du tycker att vädret är tråkigt.

Stress går ner i åldrarna

Idag har många en stressig vardag där vardagliga sysslor ska hinnas med som exempelvis att handla mat, hämta och lämna barnen vid skolan och andra aktiviteter. Det är inte bara vuxna som upplever stress utan idag är det rekordmånga elever som lider av psykisk ohälsa på grund av stress.

– Vår hjärna orkar väldigt mycket. Men vi måste ge den möjlighet att återhämta sig, för att den ska prestera maximalt, säger Lennart Levi till Aftonbladet.

Återhämta dig på några dagar

Långvarig stress kan leda till utmattning och utbrändhet vilket i sin tur kan påverka arbetsförmågan. Tyvärr så försvinner inte stressen automatiskt i vuxen ålder men du kan komma ner i varv och slappna av under en helg eller en fyradagars semester. Det är därför viktigt att se till så att du planerar in dagar där du inte har några planer alls. För de som har svårt att slappna av kan en hotellvistelse med massage hjälpa. Det har gjorts undersökningar där massage har visat sig ha en positiv påverkan hos stressade människor.