Så har hormonerna inverkan på kvinnors hår

Att tappa hår som kvinna är inte angenämt oavsett orsak. Om du lider av håravfall och inget du gör hjälper kan du alltid genomföra en hårtransplantation. Det är en beprövad behandling som ger dig ditt hår tillbaka.

Det finns flertalet hormonella anledningar till att kvinnor kan tappa hår. Bland annat kan klimakteriet, graviditet och preventivmedel som p-piller orsaka håravfall. Det är möjligt att göra en hel del själv för att minska håravfall orsakade av hormoner, men många gånger har de egna försöken ingen verkan. Om du har försökt allt men inte fått ditt hår tillbaka kan du alltid göra en hårtransplantation. Här kan du se pris på hårtransplantation och läsa mer om behandlingen. Om du har några frågor kring hårtransplantation kan du alltid kontakta kliniken, de hjälper dig gärna.

Hårtransplantation är en beprövad teknik

Fördelarna med att göra en hårtransplantation är många. Bland annat är det en permanent lösning som gör att du får ditt hår tillbaka. Det är även ett smärtfritt ingrepp och du får ett naturligt resultat. Hårtransplantation är en beprövad metod som har utövats länge. När en hårtransplantation genomförs flyttas hårsäcksgrupper från ett område till ett annat. Du kan få en helt annan hårlinje och tätare behåring på valt område genom en hårtransplantation. När du har fått ditt hår tillbaka är det viktigt att ta hand om det.

Tips inför en hårtransplantation:

  • Gå igenom med kliniken vad du önskar för resultat.
  • Planera för eftervård av håret för optimal läkning.
  • Förse kroppen med energi innan ingreppet.

Hormonella förändringar kan orsaka håravfall

När en kvinna går in i klimakteriet är det vanligt att håret börjar trilla av. Det beror på att hormonet österogen minskar i kvinnokroppen. De nya hormonnivåerna påverkar flera organ i kroppen och även hårets tillväxt. Att bara medicinera med östrogen gör sällan att håravfallet går att hejda. P-piller är en annan orsak till att kvinnor kan förlora håret. Det är ofta när det blir en annan hormonsammansättning som vid byte av p-piller som håravfall kan börja. Efter en graviditet kan också håret ramla av. Under tiden du är gravid växer håret ofta väldigt bra. Efter födseln återgår hormonproduktionen till det normala igen och då kan kvinnor tappa mycket hår.