Begravning för mamma

Hur vill du ta ett sista farväl av mamma? När du planerar en begravning kan du få hjälp att skapa ett personligt avsked till den kanske viktigaste personen någonsin. En rådgivare på en begravningsbyrå kan ge dig så lite eller mycket stöd du behöver inför avskedet.

En begravning måste inte vara trist och stel. Den måste inte heller vara färgstark. Så länge ceremonin är respektfull gentemot den avlidna och de anhöriga har du överraskande många valmöjligheter att hylla det liv som levts. Visst ska mammas liv firas på ett sätt som hon själv hade gillat? Genom att gå in på https://fenixbegravning.se/begravningsbyra/stockholm/ kan du få stöd i begravningsplanerna. Begravningsrådgivarna på byrån har stöttat vid otaliga begravningar och vet hur du kan gå till väga för att skapa ett personligt avsked till din mamma.

Få så lite eller mycket stöd du vill

Alla som har mist en förälder vet hur ont det kan göra. Du kan lamslås av sorg. När kroppen och psyket genomlider sorgreaktioner ska du samtidigt samla kraft att ordna med begravningen och dödsboet. Tack och lov behöver du inte sköta allt ensam. På en begravningsbyrå kan du få så mycket eller lite stöd du vill. Förutom begravningshjälp kan du få juristhjälp. Begravningsbyråer har nämligen nära kontakt med familjejurister som är vana vid att ordna det juridiska kring ett dödsfall. Det kan vara skönt att få hjälp från ett och samma ställe när saker redan är jobbiga som de är. Skulle du vilja få ytterligare samtalsstöd? I så fall kan byrån ge dig förslag på en präst, diakon, terapeut eller liknande.

Ge mamma en personlig begravning

Begravningsbyråns viktigaste roll är dock att hjälpa dig planera begravningen. En bra början är att ta reda på vad mamma själv hade velat. Har hon kanske fyllt i sina önskemål i Vita arkivet? Det kan ju också vara så att du och din mamma haft samtal om begravningen genom åren och att hon under dessa uttryckt sina önskemål. Skräddarsy ceremonin utifrån mammas favoritfärger, kläder, blommor och musik. Välj om begravningen ska vara borgerlig eller religiös och var någonstans den ska hållas. Även gravstenen och kistan går att få personliga. Det finns numera de som begravs i sin pyjamas eller i sin kökssoffa. Låt helt enkelt begravningen bli ett vackert och läkande sista farväl.