Så får du sjuksköterskeuppdrag inom kvinnohälsa

Om du vill bidra till att kvinnor får bättre vård samtidigt som du värnar om dig själv kan du välja att bli bemanningssjuksköterska. Då får du gott om tid att återhämta dig, bra betalt och kan göra nytta. Du kan helt enkelt slå flera flugor i en smäll.

Det är ingen nyhet att vården är underbemannad med lågavlönad personal. Om du är sjuksköterska och vill fortsätta arbeta i branschen men med bättre betalt är ett jobb som bemanningssjuksköterska ett bra alternativ. Det finns uppdrag för en bemanningssjuksköterska inom flera områden. Om du brinner för kvinnohälsa kan du absolut välja att ta uppdrag där.

Fördelar med att vara bemanningssjuksköterska

Den stora fördelen med att vara bemanningssjuksköterska är att du själv faktiskt kan bestämma var du vill jobba. Du kan även välja vilken ort du vill arbeta på och hur långa uppdrag du vill ta. Det är perfekt om du vill vidga dina vyer och bredda ditt erfarenhetsregister. Som bemanningssjuksköterska kan du både få välbetalda uppdrag och mer fritid i jämförelse med om du skulle vara anställd. Många anställda blir inte uppskattade av sina arbetsgivare. Det är inte sällan som du kan få skräddarsydda villkor med både försäkringar och tjänstepension när du tar uppdrag som bemanningssjuksköterska.

Välj dina uppdrag som bemanningssjuksköterska

Om du är intresserad av att arbeta som bemanningssjuksköterska inom kvinnohälsa kan du ta uppdrag på en kvinnoklinik, ungdomsmottagning, barnmorskemottagning eller gynekologmottagning. Det finns även avdelningar på sjukhus som arbetar enbart med kvinnor, till exempel förlossningsavdelningar. Kvinnohälsa är ett eftersatt område och det behövs mer personal där vilket betyder att du förmodligen kan välja och vraka mellan olika arbetsplatser. Det finns såklart andra uppdrag som du kan ta. Du kan exempelvis arbeta på en vårdcentral, distriktsmottagning eller andra avdelningar på sjukhus. Det kan vara bra att veta att du har möjlighet att fakturera från eget företag om du önskar istället för att vara anställd som bemanningssjuksköterska.