Så kan du förbättra din sömn

Då de flesta spenderar större delen av dagen på jobbet är det oftast hemmet som förmedlar ett lugn. Det är där du kan slappna av och varva ner efter en lång arbetsdag. Känner du dig stressad hemma kan det påverka både din sömn och livskvalité.

Mysigt sovrumMånga är ljuskänsliga och kan inte sova om det inte är becksvart. Något som kan hjälpa med detta är mörkläggningsgardiner. Dessa kan du till exempel hitta på https://www.nolhagahem.se/sv/articles/10/gardiner som erbjuder många olika färger och varianter. För de som är känsliga för ljud finns det även ljuddämpande gardiner.

– Ungefär 40 procent av alla svenskar uppger att de lider av någon form av sömnbesvär enligt Sveriges radio.

Effekterna av dålig sömn

Det är ungefär 40% av befolkningen som har sömnproblem eller inte sover tillräckligt mycket. En dålig nattsömn kan visa sig i form av dåligt humör och en utmattande känsla i kroppen och huvudet. Det kan vara svårt att fokusera och kan även leda till svårare problem som depression och ångest. För att kunna sova bättre är det viktigt att stressa ner och känner du dig stressad hemma kan det vara bra att se dig om. Kanske har du för starka färger som omedvetet leder till stress.

Så kan du ge ditt sovrum en lugn känsla

Sovrummet är på ett sätt ett av de viktigaste rummen i hemmet. Det är där du ska återhämta dig och sova. I sovrummet bör du ha dova och naturnära färger som grön, blå, grå och beige. Starka färger som rött och gult rekommenderas inte. Växter kan också förbättra din sömn då de renar luften och gör det mer ombonat. Gardiner är också något som ger en mysig och avslappnad känsla som i sin tur kan förbättra sömnen.